Η Fujifilm ανακοινώνει την X-A1 και νέο φακό


Fujifilm X-A1

H Fujifilm ανακοίνωσε σήμερα την X-A1, ένα νέο σώμα που έρχεται να εμπλουτίσει το σύστημα X της εταιρείας. Από άποψη τεχνικών προδιαγραφών το νέο σώμα τοποθετείται χαμηλότερα στην ιεραρχία από τα υπάρχοντα και μπορεί να χαρακτηριστεί ως entry-level. Η ιδιαιτερότητά του σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι πως χρησιμοποιεί έναν συμβατικό αισθητήρα 16 MegaPixels τύπου Bayer και όχι τον τυπικό X-Trans, ο οποίος αποτελεί σήμα κατατεθέν της σειράς.

Αν και entry-level, η X-A1 παρέχει ένα πλήρες πακέτο λειτουργιών σε προσιτή τιμή. Για παράδειγμα, διαθέτει την ίδια ανακλινόμενη οθόνη 3" και 920.000 κουκίδων με την Χ-Μ1, το ίδιο σύστημα εστίασης, ενσωματωμένο WiFi, ενσωματωμένο flash, ριπή 5,6 fps κ.α. (για περισσότερες λεπτομέρειες, κάνετε κλικ εδώ).

Το νέο σώμα θα διατίθεται σε μπλε, μαύρο και κόκκινο χρώμα, είτε μόνο του είτε ως κιτ με τον Fujinon XC 16-50mm f3.5-5.6.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε και έναν νέο φακό ζουμ, ιδανικό για μικρότερα και ελαφρύτερα σώματα όπως αυτά των X-M1 και Χ-Α1. Πρόκειται για τον Fujinon XC 50-230mm f4.5-6.7 OIS ο οποίος θα συμπληρώνει τον 16-50 καλύπτοντας ισοδύναμο εστιακό μήκος 50-230mm (35mm ισοδύναμο 75-345mm) με ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας. Σε αντίθεση με τους πιο ακριβούς φακούς της Fujifilm, ο εν λόγω φακός δε θα φέρει ξεχωριστό δαχτύλιο διαφράγματος και αυτό θα ελέγχεται αποκλειστικά από το σώμα της μηχανής.