Η Fujifilm ανακοινώνει την X-E2


Fujifilm X-E2

Ένα χρόνο μόλις μετά το λανσάρισμα της μεσαίου επιπέδου για το σύστημα X μηχανής X-E2, η Fujifilm ανακοίνωσε σήμερα την αντικαταστάτριά της με κωδικό όνομα X-E2. Η νέα X-E2 έχει προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και για πολλούς δείχνει να είναι ανώτερη της X-Pro1 τη δεδομένη χρονική στιγμή και μέχρι την ανακοίνωση της νέας ναυαρχίδας.

Η Fujifilm X-E2 είναι εφοδιασμένη με τον ίδιο αισθητήρα APS-C X-Trans CMOS II των 16 MegaPixel που φέρει και η X-100s ο οποίος υποστηρίζει on-chip ανίχνευση φάσης (phase detection AF) για τη λειτουργία της αυτόματης εστίασης, με εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά την ταχύτητα και την ακρίβεια.

Σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή νέα γενιάς X-Trans II και την απουσία φίλτρου anti-alias, η X-E2 υπόσχεται εξαιρετική ποιότητα εικόνας στους υποψήφιους αγοραστές.

Σε σχέση με την X-E1, το νέο σώμα προσφέρει μεγαλύτερη οθόνη LCD 3 ιντσών με πολύ αυξημένη ανάλυση (1.040.000 κουκίδες), το ίδιο ηλεκτρονικό σκόπευτρο, δυνατότητα εγγραφής Full-HD video 60p, μεγαλύτερη φωτοευαισθησία κ.α. (για περισσότερες λεπτομέρειες, κάνετε κλικ εδώ).

Η νέα Fujifilm X-E2 θα είναι διαθέσιμη στην αγορά το Νοέμβριο σε μαύρο και ασημί χρώμα και θα μπορεί να αγοραστεί είτε ως κιτ μαζί με τον Fujinon XF 18mm-55mm f2.8-4 R LM OIS, είτε ως σκέτο σώμα.