Ανακοίνωση της νέας, παντός καιρού Χ-Τ1 από τη Fujifilm


Fujifilm X-T1

H Fujifilm δείχνει πως είναι πολύ αφοσιωμένη στην ανάπτυξη του συστήματος Χ και αυτό αποδεικνύεται από τον καταιγισμό ανακοινώσεων νέων σωμάτων και φακών που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες. Σήμερα προχώρησε στην ανακοίνωση της X-T1, ενός σώματος του οποίου τα τεχνικά χαρακτηριστικά είχαν διαρρεύσει πριν από περίπου μία εβδομάδα στο διαδίκτυο από την ίδια τη Fujifilm με τη μορφή teaser.

H Fujifilm Χ-Τ1 είναι μια εξαιρετική μηχανή με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, η οποία στοχεύει στον απαιτητικό χρήστη αν και δεν αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας. Όσον αφορά το εξωτερικό της, είναι κατασκευασμένη από κράμα μαγνησίου και παρέχει πλήρη αδιαβροχοποίηση. Ο σχεδιασμός του σώματος κινείται στα πρότυπα της Fuji, δηλαδή ρετρό design με πολλά dials για την πραγματοποίηση χειροκίνητων ρυθμίσεων διαφράγματος, κλείστρο κλπ. Στο εσωτερικό της βρίσκεται ο τυπικός αισθητήρας X-Trans CMOS II 16MP που φέρει και η Χ-Ε2 και δε γίνεται χρήση φίλτρου anti-alias.

Η Χ-Τ1 είναι εφοδιασμένη με ανακλινόμενη οθόνη 3 ιντσών αλλά και με ένα αξιόλογο ηλεκτρονικό σκόπευτρο νέας τεχνολογίας και υψηλής ανάλυσης.Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το υβριδικό σύστημα εστίασης της Χ-Τ1 είναι το ταχύτερο της αγοράς αυτή τη στιγμή. Λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη ριπή 8fps, τη δυνατότητα εγγραφής Full HD video, το ενσωματωμένο WiFi κ.α. (για περισσότερες λεπτομέρειες, κάνετε κλικ εδώ)

Το νέο σώμα θα διατίθεται σε μαύρο χρώμα, είτε μόνο του είτε ως κιτ με τον Fujinon XF 18-55mm f2.8-4 και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον Φεβρουάριο. Η τιμή του σώματος μόνο θα κυμαίνεται στα 1300€ και του κιτ στα 1700€.