Ανακοίνωση νέου σώματος και φακών για το σύστημα 1 από τη Nikon


Nikon 1 AW1

Ανακοινώσεων συνέχεια για τον Σεπτέμβριο, ο οποίος αποδεικνύεται πως είναι από τους πιο θερμούς μήνες όσον αφορά τα mirrorless συστήματα. Σειρά της Nikon σήμερα να ανακοινώσει ένα νέο σώμα του συστήματος 1 της εταιρείας, την Nikon 1 AW1.

Το νέο αυτό σώμα θα αποτελέσει την τρέχουσα ναυαρχίδα της εταιρείας μιας και παρέχει προηγμένα χαρακτηριστικά όπως πλήρη αδιαβροχοποίηση έως 15 μέτρα βάθος και ανθεκτική κατασκευή σώματος στην κακομεταχείριση, το ψύχος και τις πτώσεις. Στο εσωτερικό της φέρει ηλεκτρονικά παρόμοια με αυτά της J3, δηλαδή αισθητήρα 14 MegaPixels, ριπή συνεχόμενων λήψεων 15 fps με αυτόματη εστίαση ή 60 fps με κλειδωμένη την εστίαση, ενσωματωμένο GPS και βυθόμετρο κ.α. (για περισσότερες λεπτομέρειες, κάνετε κλικ εδώ).

Το νέο σώμα θα διατίθεται σε μαύρο, λευκό και ασημί χρώμα, είτε ως μονό κιτ (με τον 1 NIKKOR AW 11-27.5mm f3.5-5.6) είτε ως διπλό (με τους 1 NIKKOR AW 11-27.5mm f3.5-5.6 και 1 NIKKOR AW 10mm f2.8).

Οι δύο αυτοί φακοί υπάρχουν ήδη διαθέσιμοι για τους χρήστες του συστήματος 1 της Nikon, όμως θα κατασκευαστούν νέες ανθεκτικές εκδόσεις τους ώστε να παρέχουν και αυτοί αδιαβροχοποίηση και αντοχή στις πτώσεις και το ψύχος ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται με τη συγκεκριμένη μηχανή ως ένα πλήρες πακέτο παντός καιρού. Στην ονομασία των φακών αυτών με τα προηγμένα χαρακτηριστικά θα προστεθεί το λεκτικό AW.