Η Olympus παρουσιάζει τη νέα OM-D E-M10


Olympus OM-D E-M10

Στην ανακοίνωση της μικρής 'αδερφής' της Ε-Μ1 προχώρησε σήμερα η Olympus, τη νέα OM-D Ε-Μ10. Πρόκειται για μία μηχανή που δανείζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά της μεγάλης της αδερφής αλλά και από την E-Μ5, τα οποία συγχωνεύει σε ένα πιο compact σώμα. Η Ε-Μ10 τοποθετείται μεταξύ της Ε-Μ1 και της Ε-Μ5 και στοχεύει σε χρήστες που ψάχνουν για ένα αρκετά ικανό σώμα αλλά διαθέτουν μικρότερο budget.

Το νέο σώμα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα των 16 Megapixels από την Ε-Μ5 και δανείζεται κάποια από τα χαρακτηριστικά της Ε-Μ1 όπως για παράδειγμα τον νέο επεξεργαστή TruePic VII και το ενσωματωμένο WiFi. Προσφέρει ενσωματωμένη λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας 3 αξόνων αντί των 5 της Ε-Μ1, έχει ενσωματωμένο flash και οθόνη αφής. Για τη μείωση του κόστους έχει παραλειφθεί και δεν προσφέρεται η θύρα αξεσουάρ.

Στη λίστα τεχνικών χαρακτηριστικών υπάρχει η υποστήριξη χρήση φακών 4/3 όπως συμβαίνει και με την E-M1, ISO 200-25600, ριπή 8fps κ.α. (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, κάνετε κλικ εδώ). Το σύστημα εστίασης κάνει χρήση αποκλειστικά της μεθόδου ανίχνευσης αντίθεσης είναι όμως ταχύτατο σύμφωνα με την Olympus.

Το νέο σώμα θα είναι διαθέσιμο τον Μάρτιο είτε μόνο του είτε ως κιτ σε μαύρο και ασημί χρώμα. Εκτιμώμενη τιμή αγοράς μόνο του σώματος θα είναι τα 700€ ενώ η τιμή του κιτ με τον M.Zuiko Digital 14-42mm f3.5-5.6 II R θα κυμαίνεται στα 800€.