Η Panasonic παρουσιάζει τη GM1 και νέο standard zoom φακό


Panasonic Lumix DMC-GM1

Μία από τις υποσχέσεις του συστήματος Micro Four Thirds ήταν η δυνατότητα δημιουργίας μηχανών και φακών που θα συνδύαζαν υψηλές επιδόσεις και μικρό μέγεθος. Έτσι, η Panasonic σήμερα ανακοίνωσε ένα νέο σώμα που κυριολεκτικά χωράει στην παλάμη ενός χεριού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για το πιο μικρό σώμα του συστήματος, μικρότερο δηλαδή και από αυτό της Olympus E-PM2.

Η νέα DMC-GM1 είναι μικρή αλλά θαυματουργή, μιας και μέσα στο σώμα της κρύβεται ο ίδιος αισθητήρας των 16 MegaPixel που χρησιμοποιεί και η ναυαρχίδα της εταιρείας GX7. Παράλληλα προσφέρει προηγμένες λειτουργίες όπως αθόρυβες λήψεις, ταχύτητα κλείστρου 1/16000 sec, ενσωματωμένο WiFi κ.α. (για περισσότερες λεπτομέρειες, κάνετε κλικ εδώ).

Μαζί με τη DMC-GM1 η Panasonic ανακοίνωσε και έναν νέο standard zoom φακό, τον Panasonic Lumix G 12-32mm f3.5-5.6. Ο νέος φακός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελέσει το ιδανικό ταίρι για το μικρό σώμα της GM1, μιας και είναι πτυσσόμενος!

Όταν η μηχανή δε βρίσκεται σε λειτουργία, ο φακός 'μαζεύει' αυτόματα και το μέγεθός του γίνεται αντίστοιχο με αυτό ενός φακού τύπου pancake, ενώ όταν η μηχανή βρίσκεται σε λειτουργία ο φακός εκτείνεται στο πλήρες μέγεθός του.

Η νέα DMC-GM1 θα διατίθεται σε Μαύρο, Λευκό, Ασημί και Πορτοκαλί χρώμα ως κιτ με το νέο standard zoom φακό, ο οποίος φυσικά θα διατίθεται προς αγορά και ξεχωριστά για όλους τους χρήστες του συστήματος Micro Four Thirds.