Ανακοίνωση της νέας α6000 από τη Sony


Sony a5000

Σε μία νέα ανακοίνωση σώματος προχώρησε σήμερα η Sony, την τρίτη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, πράγμα που δείχνει πως είναι αφοσιωμένη στο mirrorless συστημά της. H νέα a6000 η οποία θα αποτελέσει την αντικαταστάτρια της NEX-6 διαθέτει ένα υπερπλήρες σετ χαρακτηριστικών που είναι βέβαιο πως θα ικανοποιήσει ακόμη και τους απαιτητικούς χρήστες.

Εξωτερικά, το σώμα της είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και πλαστικό και ο σχεδιασμός του είναι ο τυπικός των σωμάτων της σειράς NEX. Στο εσωτερικό της φέρει αισθητήρα 24ΜP ο οποίος συνεργάζεται με τον τελευταίο επεξεργαστή Bionz X της Sony, το πιο αναβαθμισμένο όμως χαρακτηριστικό είναι το σύστημα αυτόματης εστίασης το οποίο είναι υβριδικό (κάνει χρήση ανίχνευσης αντίθεσης και αντίθεσης φάσης) και διαθέτει 179 σημεία εστίασης καλύπτοντας το 92% του κάδρου! Μάλιστα, σύμφωνα με τη Sony προσφέρει την ταχύτερη εστίαση τη δεδομένη χρονική στιγμή, έναν ισχυρισμό που ακούμε αρκετά τελευταία από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές για τα νέα μοντέλα τους.

Λοιπά τεχνικά της a6000 που αξίζει να αναφερθούν είναι η ριπή συνεχόμενων λήψεων των 11 fps με subject tracking, την δυνατότητα εξόδου βιντεο με clean HDMI, το ενσωματωμένο WiFi κ.α. (για περισσότερες λεπτομέρειες, κάνετε κλικ εδώ).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η νέα Sony a6000 θα είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο σε μαύρο και ασημί χρώμα και θα μπορεί να αγοραστεί είτε ως σώμα μόνο με εκτιμώμενη τιμή τα 650€ είτε ως κιτ με τον Sony E 16-50mm f3.5-5.6 PZ OSS με εκτιμώμενο κόστος αγοράς τα 800€.