Ανακοίνωση νέων φακών από την Olympus


Olympus M.Zuiko Digital 25mm f1.8

Μαζί με τη νέα ΟΜ-D, η Olympus ανακοίνωσε και 3 νέους φακούς, τους Olympus m.Zuiko Digital 25mm f1.8, Olympus m.Zuiko Digital 14-42mm f3.5-5.6 EZ και Olympus 9mm f8 Fisheye body cap. Στη φωτογραφία διακρίνετε τον 25mm f1.8, έναν γρήγορο standard prime ο οποίος αν έχει καλά οπτικά χαρακτηριστικά αναμένεται να γίνει best seller μεταξύ των φίλων της Oly. Φυσικά έχει να ανταγωνιστεί τον αντίστοιχο 25mm PanaLeica.

Ο M.Zuiko Digital 14-42mm f3.5-5.6 EZ αποτελεί τον 7ο (!!!) φακό στο συγκεκριμένο εστιακό έυρος για το σύστημα MFT, του οποίου οι χρήστες κινδυνεύουν να χάσουν τη μπάλα... Το πλεονέκτημα του εν λόγω φακού είναι πως έχει ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις (τύπου pancake) που τον κάνουν ιδανικό για χρήστες για τους οποίους η φορητότητα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Προσφέρει ηλεκτρονικό zoom, που σύμφωνα με την Olympus θα φανεί χρήσιμο κατά τη βιντεοσκόπηση.

Ο 8mm fisheye body cap φακός αποτελεί μια σχετικά έξυπνη ιδέα της Olympus που μετατρέπει το καπάκι του σώματος στην ουσία σε φακό, δίνοντάς του έτσι μια δεύτερη χρήση. Η πρώτη απόπειρα με τον 15mm f8 δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, όμως οι άνθρωποι της Olympus πιστεύουν πως ο fisheye θα αποδειχθεί δημοφιλέστερος.

Οι τρεις νέοι φακοί θα είναι διαθέσιμοι τον Μάρτιο. Οι δύο πρώτοι θα διατίθενται σε ασημί και μαύρο χρώμα ενώ το body cap μόνο σε μαύρο. Εκτιμωμενες τιμές θα είναι 400€ για τον 25mm, 400€ για τον 14-42mm και 40€ για τον 8mm fisheye.